Scandinavian Free Flight Week är avslutad

08 JUL 2013 13:07
Förra helgen, 27-30 juni, genomfördes tre Världscuptävlingar samt en Europacup på Rinkaby övningsfält mellan Kristianstad och Åhus i Skåne. Norbergs Flygklubb arrangerade en världscuptävling, Swedish Cup och en Europacup tävling, Small Swedish Cup.
  • Skapad: 08 JUL 2013 13:07

Arrangemangen gick väldigt bra i fint väder men utslagsgivande väder. Många av de ca 100 tillresta piloterna från de 15 olika nationerna som deltog var väldigt nöjda med långhelgen i Sverige.

Norberg hade fem tävlanden på plats under helgen och på Swedish Cup presterade Per Findahl bästa i klass F1A och blev tillslut 2:a, även junioren Robert Westerlund blev 2:a i juniorklassen. Även Kosma Huber var på plats men tappade tyvärr snöpliga 4 sekunder i grundomgångarna. I klass F1B deltog Bror Eimar som likt Kosma tappade retliga 4 sekunder i grundflygningarna. Robert Hellgren var tävlingsledare på Swedish Cup och deltog inte själv i tävlingen.

I tävling två, Dansh Cup gick det sämre för Norbergarna, ingen lyckades ta sig till Finalflygningarna. Men Robert Westerlund blev bästa junior och tog hem segern!

På lördagens småklass tävling, som även var en Europacup tävling, som även Norberg arrangerade lyckades Robert Hellgren bästa och tog hem segern i klass F1H. Robert var ensam med att flyga full tid. Per Findahl slutade på en 3:e plats här. Per vann även klass HKG, som är hand kast glidare.

Den sista tävlingen, Norwegian Cup flögs på söndagen i regn och en del blåst. Tyvärr missade Robert och Robert i första perioden. Men Kosma och Per lyckades flyga fullt fram till den tredje perioden, då båda missade tid. På grund av det dåliga vädret valde tävlingsledaren att avbryta tävlingen efter tre perioder, så samtliga Norbergare i klass F1A kom utanför finalen. Men i klass F1B hade Bror Eimar flugit full tid och var med i finalen. På söndag kväll blev vädret bättre och man samlades för att avsluta tävlingen. Bror var en utav de 15 som tagit sig till final. Han gjorde en mycket bra flygning och slutade på en mycket fin 3:e plats!!