Scandinavian Free Flight Week är nu över

10 JUL 2012 16:39
I helgen som var arragerade Norbergs Flygklubb i sammarbete med Danmark och Norge ett stort Friflyg arrangemang på Rinkaby övningsfält utanför Kristianstad i Skåne. Arrangemanget bestod av tre stycken World Cup tävlingar samt en småklasstävlig.
  • Skapad: 10 JUL 2012 16:39

Se fullständiga resultat här!

Norbergs Flygklubb arrangerade den första tävlingen som hölls i torsdags, Swedish Cup. Tävlingen lockade hela 104 deltagare från 17 olika länder. För Norbergsflygare, som samtidigt arrangerade denna stora tävling, var resultatet tyvärr inget vidare, det vara bara Oskar Findahl som fick en framstående placering, Oskar slutade tvåa bland juniorerna i klass F1B. Men arrangemanget blev mycket bra och samtliga flygare var väldigt nöjda efter tävlingen.

På fredagen arrangerade Danmark sin tävling, Danish Cup, tyvärr fick de vädret emot sig och man fick avbryta tävlingen när vinden blev för stark. Man tog sedan upp den ingen på lördagen och vi kunde flyga klart tävlingen på lördag kväll. Här gick det lite bättre för Norbergarna, Per Findahl slutade som segrare och Robert Hellgren slutade på en femteplats i klass F1A.

Samtidigt under lördagen flögs Small Swedish Cup, en småklasstävling. Denna tävling arrangerade också Norbergs Flygklubb. Här lyckades Robert best som segrade i klassen F1H. Per slutade 4:a. Oskar vann juniorklassen.

På söndagen flygs Norwegian Cup som arrangerades av Norge. Här lyckades Norbergarna bra i grundomgångarna och tog sig lätt till flyoffen (finalen), men tyvärr räckte inte tiderna där till någon framskjuten placering, Per slutade 9:a och Robert 19:de i klass F1A. Oskar kom två bland juniorerna och slutade 11:a i F1B. Han var även med i F1A där han slutade 22:a och 4:a bland juniorerna.