Seger på Vörös Jenö Memorial Contest i Ungern

13 JUL 2009 16:23
Ännu en seger för Norbergs Per Findahl i Friflyg världscupen. Ungerska tävlingen Vörös Jenö Memorial Contest flögs i helgen med Per och Oskar Findahl på plats.
  • Skapad: 13 JUL 2009 16:23

Resultat Vörös Jenö

Den totala Världscupen

Tävlingen genomfördes i sju grundflygningar vilket sållade ordentligt i det svårflugna vädret. Det var endast Norbergs Per Findahl och Ungerns Attila Székelyhidi som flög full tid i klass F1A. I finalen drog Per det längsta strået och tog ännu en seger i världscupen. Tre i tävlingen kom Mikael Holmbom från Sundsvall med några missade sekunder.

Oskar Findahl slutade på en 12:e plats i klassen F1B. Pelle gick i och med denna seger upp i ledningen i den totala världscupen, då Pelle har 3 segrar att räkna. Norbergs Robert Hellgren ligger på en 10:e plats totalt efter några pallplatser under första delen av säsongen.

Nu följer Världsmästerskapen för Norbergsflygarna. Det är Per Findahl som flyger som regerande mästere. Robert Hellgren och Bror Eimar flyger i det Svenska Landslaget i Klass F1A respektive F1B. Tävlingarna avgörs 17-25 juli.

Ni följer deras resultat bäst på http://www.wch2009.com/

Oskar Findahl ska senare i sommar delta i Junior EM i Rumäninen.