Skolmästerskapen i Friflyg 2010

09 JUN 2010 16:09
Skolmästerskapen i KPG, katapultmodellklassen, flögs på Bålsjöfältet i Norberg onsdagen den 9/6 2010. Vädret var superbt med lagom mycket vind och ganska svårbedömd termik med en del turbulens. Inte jättelätt väder, men heller inte omöjligt att hitta bra luft.
  • Skapad: 09 JUN 2010 16:09

Reslutat

Juniorerna inledde tävlingen strax efter 9:00. Martin och Oskar började med maxflygningar medan övriga i gänget började lite mer trevande. Desto längre tävlingen fortskred så kom flera riktigt fina flygningar när trimmet på modellerna var fixat. Oskar flög längst liksom förra året och segrade på 292 sekunder, endast 8 sekunder från max flygtid. Martin tog en säker andraplats på 234 sekunder. Två maxflygningar blev det totalt för Martin under dagen, därtill tre stabila flygningar.

Speciellt spännade blev striden om tredjeplatsen. Efter att resultaten sammanställts visade det sig att både Olle och Rebecca hade skrapat ihop 157 sekunder båda två. En flyoff genomfördes där Rebecca drog det längsta strået med en flygning på 25 sekunder. Olle tog fjärdeplatsen med en flygning på 8 sekunder.
Seniorerna som coachade junorerna kunde inte heller hålla sig från att tävla när nu vädret var så bra. Därför så genomfördes en inoficiell tävling där fyra seniorer ställde upp. Segrade gjorde Per Findahl på 252 sekunder. Andraplatsen togs av Inge Sundstedt med tiden 238 sekunder och tredjeplatsen av Åke Larsson som genomförde sin första tävling i KPG och slutade på 202 sekunder. Norbergs Flygklubb tackar för visat intresse !
Martin Jonsson, Oskar Findahl & Rebecca Andersson Martin Jonsson
Martin Jonsson, Oskar Findahl & Rebecca Andersson                Martin Jonsson