Stonehenge Cup med Oskar i toppen!

24 MAJ 2010 07:45
Oskar Findahl och Per Findahl från Norbergs Flygklubb deltog i helgen i Englands Världscuptävling i friflyg, Stonehenge Cup. Tävlingen flögs på Salisbury Plains i södra England och hade minst sagt varierande väder under de båda tävlingsdagarna.
  • Skapad: 24 MAJ 2010 07:45

Under lördagen tävlade Oskar i gummimotorklassen F1B. Det var soligt och ganska svaga vindar, men ändå var termiken svårplockad. Oskar inledde med två fina maxflygningar. I den tredje grundstarten var också termikindikationen bra när Oskar flög, men Oskars modell kom efter motorflykten på sidan om den bästa luften och tog mark några sekunder kort till maxtiden. Under de två avslutande grundstarterna plockade Oskar luften bra medan flera flygare toppen i startfältet tappade tid. Med en säker avslutande maxflygning klättrade Oskar till en mycket meriterande fjärdeplats i seniortävlingan och segrade säkert i juniortävlingen.

Under söndagen då segelklassen F1A flögs var vädret sämre med mycket vind och en hel del regn. Oskar hade en del problem att kontrollera modellen i det turbulenta vädret och valde avstå de två sista grundstarterna. Per flög säkert under dagen och plockade termiken bra. Tyvärr råkade Per ut för ett tekniskt misstag i fjärde grundstarten som kostade mycket tid. Trots en bra avslutande maxflygning så rasade Per rejält i resultatlistan.
Efter helgens tävling så leder Oskar juniorernas totala Världscup i klass F1A trots missen i F1A tävlingen i England. Oskars fina resultat i klass F1B gjorde att han klättrade till andra plats i den totala cupen i den klassen. I seniorernas Världscup i klass F1A behöll Per sin tredjeplats trots missen i grundstarterna i England.
Norbergs Flygklubb fortsätter Världscuptävlandet i slutet av maj i Ungern.