Svenskt Junior Lag-Brons vid VM i F3K i Arboga

13 JUL 2011 10:11
Under v.27 avgjordes F3K VM i Arboga. Från Norbergs FK var Oskar Findahl med i Juniorlaget som tog VM-Brons. Även Per Findahl och Robert Hellgren var på plats, Per som lagledare för juniorlaget samt läsare för Oskar och Robert som medhjälpare och läsare för Axel Wallin, tävlande för Stockholm.
  • Skapad: 13 JUL 2011 10:11

Bilden:
Bakre raden (Seniorlaget): Stefan Wahlberg (Hjälpare), Sören Svantesson (Pilot), Mattias Hammarskiöld (Lagledare), Jonas Ekman (Pilot), Jonas Blomdahl (Pilot)
Främre raden (Juniorlaget): Andreas Karlsson (Hjälpare), Stefan Brebäck (Pilot), Oskar Findahl (Pilot), Axel Wallin (Pilot), Robert Hellgren (Hjälpare)
Liggande: Per Findahl (Lagledare)

Resultat från Mästerskapet

Detta var det första Mästerskapet som arrangerades i klass F3K och det arrangerades i Arboga i Sverige. Sverige hade två fulla landslag, 3 piloter i Seniorklassen och även 3 piloter i Juniorklassen. Till detta VM lyckades Norbergs Oskar Findahl kvala in. Samtliga tre juniorer, Oskar, Stefan Brebäck och Axel Wallin är nya inom klassen och har flugit i ca. 1 år.

Tävligen bstod av tre tävlingsdagar med grundomgångar där det skulle tas fram vilka som skulle gå till final. Sverige fick med 4 piloter till Lördagens final, två seniorer och två juniorer. Oskar hamnade tyvärr precis utanför finalen på en 11:e plats, ett helt klart godkänt resultat om man såg till startfältet!

Efter lördagens final stod det klart att Axel slutade 2:a och Stefan 8:a i juiorklassen. På seniorsidan slutade Sören på en 5:e plats och Jonas Ekman 6:a. Seniorlaget slutade på en retsam 4:e plats.