Swedish Cup & Nordic Cup 2008

11 JUL 2008 12:24
I helgen flögs Swedish Cup och Nordic Cup på Rinkaby övningsfält söder om Kristianstad i Skåne. Norberg hade fyra personer med under tävlingarna. De var Per och Oskar Findahl, Robert Hellgren och Bror Eimar.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:18

Resultat: Swedish Cup, Nordic Cup

Swedish Cup

På lördagen arrangerades Swedish Cup, tävlingen hade mycket bra väder med stark termik, men det gör att det också finns stora nedåtsvep i luften vilket gör att man som flygare måste vara vaksam i vilken luft man lägger planet. Per lyckades bäst i klassen F1A med en 6:e plats efter att ha kommit till finalflygningarna. I finalen vann svenske Anders Persson från Malmö följt av Max Herwig från Tyskland. Robert hamnade längre ner i resultatlistan efter två misstag under tävlingen.

Oskar lyckades mycket bra under lördagen och segrade klass F1B junior, som enda tävlande med full tid. Han kom på en 9:e plats bland seniorerna efter finalflygning. Seniorklassen vanns av Ole Torgersen, Norge och två blev Andreas Gey från Tyskland. Bror gjorde liksom Robert ett misstag under dagen och kom längre ner i resultatlistan.

Nordic Cup

Söndagen bjöd på lite annat väder, lite mer blåst och molnigt. Bäste Norbergsflygare på Nordic Cup blev Robert som gick till final. Segern i klass F1A delades av två tävlande, Fritz Wilkening från Tyskland och Ossi Kilpelainen från Finland. Robert slutade på en 6:e plats. Per missade under grundomgångarna liksom Bror i klass F1B och de båda slutade en bit ner i resultatlistan.

Per Findahl leder fortfarande totala Världscupen 2008