Ytterligare två World Cup tävlingar i USA

15 FEB 2016 13:06
De två avslutande världscuptävlingarna i USA har just avslutats. Under North American cup flög Per Findahl säkert genom grundomgångarna och tog sig till final.
  • Skapad: 15 FEB 2016 13:06

Arrangören gick direkt till niominutersfinalen. Per gjorde en bra flygning som tog mark efter drygt 6 minuter, vilket räckte till en sjätteplats. Segrade gjorde Ivan Bezak från Slovakien.

Före den sista tävlingen, Max Men, råkade Per ut för en muskelbristning. Per tänkte först avsta tävlingen eftersom smärtan var stor under accelerationen i kopplingsögonblicket. Men till slut valde Per ändå att flyga tävlingen. Per klarade sig igenom samtliga grundomgångar med max flygtid och gick till en 40 man stor final. Per provade en taktik i finalen att gå helt själv för att flyga i egen luft eftersom smärtan I kopplingsögonblicket var stor och därför hade Per svårt att nå samma kopplingshöjd som de andra finalisterna. Tyvärr hittade Per ingen bra luft och klarade inte finaltiden på 6 minuter. 10 flygare klarade tiden, Roland Koglot, Slovenien segrade i den sista finalen.