F3K säsongen startade i Italien

12 APR 2017 17:30
Per Findahl representerade Norbergs Flygklubb när världscupen i F3K startade i helgen.
  • Uppdaterad: 12 APR 2017 17:35

På bilden: Mattias Hammarskiöld, Anders Johansson, Anders Khilström, Per Findahl och Stefan Wahlström

Tävlingsplatsen var Vercelli strax utanför Milano i Italien. 48 piloter var på plats för att slåss om världscuppoängen. Per inledde tävlingsdag ett med hyfsat stabilt flygande. Men ett par misstag tog ner resultatet till en plats runt 30 strecket.

Vädret var ganska svårfluget med termik som dog ut och mellan termikblåsorna starka sjunkområden. Under tävlingsdag två flög Per betydligt bättre och stabilare vilket ledde till en rejäl klättring i resultatlistan. När de tio omgångarna flugits så stod det klart att Per tog hem en meriterande 14 plats i tävlingen.