Fina placeringar för Norbergare i Skåne

09 JUL 2016 12:46
Under nästan en veckas tid har Norbergs Flygklubb stått som huvudarrangör när fyra friflygtävlingar flugits på Rinkabys övningsfält i Skåne.
  • Skapad: 09 JUL 2016 12:46

Norbergs Flygklubb arrangerade världscuptävlingen Swedish cup och småklasstävlingen Small Swedish Cup, Norge och Danmark passade på att också arrangera var sin världscuptävling när Norbergs Flygklubb hade fixat fältet.
 Veckan blev tuff arrangörsmässigt eftersom vädret var svårt. Blåst, regn och en dålig vindriktning på fältet gjorde att arrangörerna hela tiden var tvungna att vara på sin vakt och försöka ta rätt beslut angående maxtider och startplats, allt för att undvika att modeller landade i skogen. De nästan 150 startande från nästan 15 nationer gav idel beröm till Norbergsklubben för fina tävlingar, så arrangörsmässigt kan klubben känna sig nöjda trots de svåra förhållandena.

Resultatmässigt blev det inte riktigt så många pallplatser som klubben hoppats på. Bästa resultatet för klubben var att alla tre pallplatserna i Nordiska Mästerskapen i klass F1A hamnade i Norberg. Klubben hade fem tävlande på plats och den som briljerade mest var Kosma Huber som i klass F1A tog hem femteplatsen under Swedish Cup, bronset under Danish Cup samt en seger i F1H under Small Swedish Cup. Med de fina resultaten kan även Kosma titulera sig som Nordisk Mästare eftersom de sammaslagna resultaten i de tre världscuptävlingarna ligger som grund till Nordiska Mästerskapet. Per Findahl fick med sig två sjätteplatser under Swedish Cup samt Norwegian Cup, Per fick även silvret i klass F1H under Small Swedish Cup. Pers resultat gav slutligen silver i Nordiska Mästerskapet.Robert Hellgren fick sin bästa placering under Danish Cup med en åttondeplats i klass F1A. Robert slutade på bronsplatsen under Nordiska Mästerskapet. Oskar Findahl tog två 12 platser i klass F1B under Danish Cup och Swedish Cup. Bror Eimar fick med sig en sjundeplats som bäst under Norwegian Cup i klass F1B.
I den totala Världscupen ligger i skrivande stund Per Findahl på tredje plats i klass F1A. Robert Hellgren och Kosma Huber delar på elfteplatsen i totalen.
I klass F1B ligger Bror Eimar på plats tio och Oskar Findahl på plats 105. Världscuptävlandet fortsätter för klubben med tävlingar i Ungern, Makedonien och Serbien i juli och augusti. Dessutom flyger Per Findahl, Robert hellgren och Bror Eimar Europamästerskapen i Serbien i början av augusti.

På kortet: Pallen under Nordiska Mästerskapet i klass F1A, Robert Hellgren, Per Findahl och Kosma Huber.