Fina Världscuppoäng i USA

24 FEB 2020 10:49
Världscupen i friflyg startade just med tre tävlingar i Lost Hills, California USA. Sverige hade tre piloter på plats. Per Findahl och Bror Eimar från Norbergs Fk och Anders Person från Akm i Malmö.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2020 10:49

I Den inledande tävlingen Kiwi Cup flög Per bäst och tog hem bronsmedaljen.
I mitten av veckan flögs American Cup. Ingen svensk individuell medalj, men en guldmedalj i lagtävlingen genom ett kombinerat lag med Per, Anders och Mike Makeever, USA.

Den legendariska tävlingen Max Men avslutade veckan. Bror flög mycket bra och tog hem silvermedaljen efter den andra flyoffen. Steffen Jensen, Danmark segrade i tävlingen.

I klass F1A klarade Både Per och Anders alla sju grundstarterna och även båda kvöllsfinalerna när 6 och 8 min flygningar skulle klaras. Sex piloter gick vidare till sista finalen som flögs morgonen därpå. Per fick till en magisk flygning som tog mark efter 500 sec. Det blev en utklassningsseger mot tvåan Alejando Adrigos, Argentina och trean Jim Farmer, USA. En seger med två minuters mariginal.

Fina Världscuppoäng till Sverige !