Norbersträffen -18

04 MAR 2018 10:57
Norbergsträffen klarades av i Lördags på sjön Noren. Underlaget på isen var tufft med en hel del snö. Ändå hade snön sjunkit ihop en del under veckan, men det var ändå mellan 15 till 35 cm att pulsa i.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2018 10:58

Resultat
Vädret visade sig från bästa sidan med svaga vindar och lättare snöfall under dagen.

David Thorsén blev tyvärr ensam i klass F1S, men han visade ändå på mycket bra flygningar med sin nya LDA F1S. Höga starter med bra drag. Tyvärr så kom det en del underkylt regn som inte elektroniken i modellen gillade så David slutade flygandet efter start tre.

I F1H så fick Kosma och jag avgöra med en flyoff. Vi satte våra timrar på 180 sek och tog sedan tid till landning. Kosma fusade på 25 meter, jag några meter högre och fick då med mig segern med fyra sekunders marginal.
I F1Ap så var vi tre tävlande. Vi valde att höja maxtiden i sista starten till 180 sekunder, vilket också räckte för att avgöra tävlingen. Kosma flög en max, Tereza missade lite och jag missade lite mer....

Tereza Vosejpková                                      David Thorsén