ĐORĐE ŽIGIĆ Cup

13 AUG 2016 13:03
Bra genomkörare för Norbergs flygare vid gårdagens World Cup tävling, ĐORĐE ŽIGIĆ Cup i Serbien, några dagar före Europamästerskapen i Friflyg i Zrenjanin i Serbien.
  • Skapad: 13 AUG 2016 13:03

Länk till resultatet hittar ni här

Norbergs flygare presterade bra vid EM genrep i Zrenjanin. Norberg hade Per Findahl och Robert Hellgren som deltagare på denna tävling. Båda flög väldigt säkert under grundomgångarna och tog sig till flyoff (final). Vid den första floffen var maxtiden satt till 6 min och den flögs när det fortfarande var termik aktivetet, så hela 19 piloter av 24 klarade maxtiden och gick vidare till nästa flyoff. Där skulle 10 minuter flygas. Nu hade vi närmat oss solnedgången och termiken var avsevärt svagare vilket gjorde att ingen klarade maxtiden, segrade gjorde Roland Koglot från Slovenien på nästa 8 minuter,  Per lyckades bäst och blev 4:a på tiden 6:57 och Robert slutade på en 11:e plats med tiden 6:16, utav den 63 startande.
På tisdag ska både Robert och Per flyga Europamästerskapen i Serbien, följ liveuppdatering av resultaten här.