Per Findahl vinnare av totala Världscupen 2017

18 DEC 2017 11:01
Efter den gångna helgen har den totala Världscupen avslutats med två deltävlingar utanför Ofakim i Israel. Avslutningen blev precis så spännande som det ska vara i Världscupen där förstaplatsen stod öppen tills den sista tävlingen avslutats.
  • Skapad: 18 DEC 2017 11:01

Världscupresultat i Flygsport, Friflyg.

Efter den gångna helgen har den totala Världscupen  avslutats med två deltävlingar utanför Ofakim i Israel. Avslutningen blev precis så spännande som det ska vara i Världscupen där förstaplatsen stod öppen tills den sista tävlingen avslutats.

På plats i Israel från Norbergs FK var Per Findahl och Kosma Huber.
Inför tävlingarna ledde Sveriges Per Findahl totalen i klass F1A strax före jagande Aviv Balassiano, Israel och Tomas Weimer, Tyskland på tredje plats.

I den näst sista tävlingen, Otzma Open flög Per Findahl mycket säkert genom grundomgångarna och tog sedan en säker seger i finalen med tiden 8min51sek. Kosma hade lite otur i den första finalflygningen när han flög in i en elstolpe någon kilometer ner i vindriktningen och tappade tid. Med den segern så tog Per drygade ut sin ledning. Men Aviv hade fortfarande chansen till totalseger om han tog hem vinsten i den avslutande tävlingen Hanukkah Open. Aviv missade tid i grundomgångarna och därmed var Per Findahls totalseger i Världscupen ett faktum. Både Per och Kosma klarade grundomgångarna i Hanukkah Open och tog sig till finalen. I den första finalen tappade Kosma lite tid medan Per klarade maxen. I den sista finalen kom Per på 8:e plats med tiden 4 min och 59 sek.
Så Världscupseger till Sverige och Per Findahl i Friflygets klass F1A !
2:a Aviv Balassiano, Israel
3:a Thomas Weimer, Tyskland
Per Findahl tävlar för Norbergs Flygklubb, Sverige.
kontakt:  This is a mailto link
tel 070-9226276
Pers totalseger grundar sig på dessa pallplatser i deltävlingar, resultat under 2017.
Seger i Bear Cup, Finland
Seger i Bulgaria Cup, Bulgarien
Seger i Sofia Cup, Bulgarien
Seger i Swedish Cup, Sverige
Seger i Danish Cup, Sverige
Seger i Otzma Open, Israel
2:a Swedish Moose Cup, Finland
2:a Holiday on ice, Norge
2:a Equinox Cup, England
3:a Budapest Cup, Ungern
3:a Kiwi Cup, USA
3:a Stonehenge Cup, England
Kosma slutade på plats 23 i totalen efter följande resultat under 2017
2:a Norbi Cup, Polen
2:a Swedish Cup, Sverige
5:a Holiday on ice, Norge
5:a Danish Cup, Sverige
Robert Hellgren har också tävlat i Världscupen under året. Han slutade på plats 42 efter följande deltävlingsresultat:
4:a Swedish Moose Cup, Finland
4:a Swedish Cup, Sverige
6:a Bear Cup, Finland
7:a Norwegian Cup, Sverige
I klass F1B har Bror Eimar tävlat för Norbergs Flygklubb. Bror slutade på plats 10 i totalen  efter följande resultat.
Seger Swedish Moose Cup, Finland
Seger Bear Cup, Finland
3:a Swedish Cup, Sverige
3:a Danish Cup, Sverige
I totalen klass F1B blev toppresultaten dessa:
1:a Oleg Kulakovsky, Ukraina
2:a Alexander Andriukov, USA
3:a Stefan Stefanchuk, Ukraina
Norbergs Flygklubb har haft tävlande med i 19 Världscuptävlingar under 2017. Nära 350 tävlanden har tagit poäng i Världscupen i klass F1A och nära 230 personer i klass F1B.
Norbergs FK drar igång tävlandet i Världscupen igen i februari 2018 när säsongen börjar i Lost Hills, USA.
Länk till Världscupresultaten:
Länk till info om Flysporten Friflyg, klass F1A:
Kortet som är medskickat har Kosma Huber Norbergs FK tagit.