Nyheter från SF

Anmäl dig till Workshop

(2021-06-02 16:47)
Nu kan du anmäla dig till Workshopen - Digitalisering för att förbättra demokratin.

Från idag 2 juni sanktionerar vi tävlingar på lokal nivå och från 1 juli på nationell nivå!

Flygsportförbundets nya kanslist heter Ulrika Lagerlöf, är segelflygare och har ett livslångt flygintresse. – All flygning är en naturupplevelse och klubbverksamheten ger så mycket gemenskap.

Hoomam Azrooni, 30 år, Östersunds FK och Marina Ström, 26 år, Fenix SkFK har utsetts till årets Unga ledare. Det är två ledare som inspirerar och har stort engagemang. Hoomam och Marina tilldelas 5 000 kr var för sina ledarinsatser.

Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har styrgruppen för SM-veckan i Halmstad enhälligt beslutat att ställa in SM-veckan sommar 2021.

Landskronas Gunilla Lundström-Lindell firade Valborg med att putsa tre svenska damrekord. – Det var utmanande väder med kyla och snöskurar, berättar Gunilla.

Möt Flygsportförbundets nye föreningskonsulent, Andreas ”Sigge” Siggelin, som brinner för idrottslivet. – Det är motorn i samhället som aktiverar och ger mening.

– Vi skall skapa Europas modernaste fritidsgård, säger ordförande Alen Kaljaca. De är nu en del av D.O.I.T. som är ett samarbete mellan RF-SISU Skåne, Rädda Barnen, och skolor i områden i Malmö där föreningsidrotten inte alltid är närvarande.

Årets Florman-stipendiater är konstflygaren Sofia Lindberg samt skärmflygarna Emma Callerström och Kajsa Elfström.

Lördag den 10 april visade sig vädret vara perfekt för hastighetsflygningar i Skåne. Landslagspiloterna tävlandes för Ljungbyheds Flygklubb Jim Acketoft ihop med Wilhelm Wendt flög en bana på 30 mil, med en medelhastighet av 159 km/t.

För Lars-Göran Arvidsson har mycket i livet handlat om flygning, och helst sådan som sker uppochner. Nu tilldelas han Flygsportförbundets förtjänstmedalj i guld för sina insatser för konstflyget både i Sverige och internationellt.

Fram till sista maj 2021 har vi vårkampanj på våra profilkläder, så långt lagret räcker!

Indragna tävlingssanktioner sträcker sig över midsommar

(2021-03-30 17:54)
Det är just nu inte lämpligt att arrangera tävlingar, sanktioner är därför indragna till 26 juni. Vi skall inte heller, i rådande situationen, arrangera sammankomster i lägerform. Vi behöver även vara försiktiga med den ordinarie klubbverksamheten.

82 flygsportföreningar delar på 1,1 miljoner kr i verksamhetsstöd för äldre

(2021-03-26 13:08)
Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) kunde mellan den 1 oktober 2020 och 31 januari 2021 söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen. 82 flygsportföreningar beviljades stöd på 1,1 mkr av totalt 24 mkr.

Tre flygsportare till talangprogrammet

(2021-03-23 12:00)
Oscar Nilsson, Victor Bergelin och Maja Vesterberg, så heter de tre flygsportare som utsetts att ingå i Flygsportförbundets talangprogram. Tillsammans får de dela på 100 000 kronor.

Fler