Nyheter från SF

Du kommer väl till förbundsstämman och banketten 21 mars? Anmäl dig i formuläret kan du också boka boende.

Svensk vann världscupen

(2020-01-05 21:24)
2019 års världscup i friflyg F1A vanns av svensken Per Findahl. Efter en helt fantastisk säsong i Världscupen så kan alltså Per lägga ytterligare en totalseger i Världscupen i samlingen. Segern är den åttonde totalsegern i ordningen.

Svenska Flygsportförbundets styrelse har utsett 2019 års elitidrottsstipendiater.

Välkomna till vår 54:e förbundsstämma 2020 i Alvik, Bromma Svenska Flygsportförbundets 54:e ordinarie förbundsstämma kommer att avhållas på Scandic Alvik lördagen den 21 mars 2020. Starttid är kl 13:00.

Vi är medlemmar i Riksidrottsförbundet och vi står bakom beslutet på årets RIM om att samtliga föreningar skall be sina ledare, som har regelbunden kontakt med barn (upp till 18 år), att ta ut ett begränsat registerutdrag.

FAI:s 113:e General Conference ägde rum 5-6 december 2019 på Olympiska Muséet i Lausanne. 110 deltagare från 35 nationer deltog (och ytterligare 10 nationer deltog via lämnade mandat).

Sverige blev sexa i lag-VM i drone racing

(2019-12-13 22:00)
Ifjol avgjordes det första VM med stora svenska framgångar. I år gick det lite sämre för Sverige. Desto bättre för Sydkorea, som dominerade tävlingen och vann lagtävlingen stort. Svenska laget gjorde en jämn insats vilket gav en fin sjätte plats.

Trög start av VM

(2019-12-13 02:47)
VM i drone racing är igång med tidskval. Arrangörerna har drabbats av tekniskt strul. Så torsdagen blev EXTREMT lång. Det är svårt att i nuläget bedöma svenskarnas resultat. Vi gläds istället åt mer mediauppmärksamhet.

Radiosporten inför drone racing VM

(2019-12-10 23:10)
Lyssna på Andreas Matz möte med Oscar Nilsson inför VM i drone racing.

Svenska landslaget i drone racing siktar på guld vid VM i Kina

(2019-12-08 23:32)
11-14 december avgörs drone racing VM i kinesiska Xiangshan Ningbo. VM samlar 112 tävlande från 31 länder varav fyra svenskar. De skall försvara framgångarna ett lagsilver och JVM guld från förra årets VM, som var det första drone racing VM någonsin.

Så gick det på friflyg-VM

(2019-11-03 18:45)
Friflyg VM i Lost Hills, USA är över. Det svenska laget har flugit bra men vi fick inga medaljer denna gång. Bättre går det i världscupen.

Rapport från Ordförandekonferensen

(2019-10-18 16:18)
Det pågår ett omfattande förändringsarbete i FSF, från styrelsen och ner till minsta förening, för att vi ska kunna anpassa oss efter tidens krav och Riksidrottsförbundets (och därmed också Riksdagens och Regeringens) förväntningar och riktlinjer.

Findahl laddar inför VM med att vinna i världscupen

(2019-10-15 12:55)
VM i friflyg står för dörren i Lost Hills, USA. Förtävlingen Sierra cup flögs under fantastiska förhållanden idag, svaga vindar och upp mot 30 grader varmt. Sverige och Norbergs Flygklubb hade en fantastisk dag.

Flygsportare med i RF-råd

(2019-10-01 14:48)
Riksidrottsförbundet har ett antal råd som hjälper Riksidrottsstyrelsen (RS) att fatta kloka beslut. Flygsportarna Narit Pidokrajt, är med i det internationella rådet, och Per Andersson, i rådet för folkbildning.

Fler